CFAH.org

Platges

Platges i via pública

Informació de l'ocupació a les platges de Lloret de Mar

Lloret de Mar destaca per haver impulsat un sistema per a consultar en temps real l’estat d’ocupació de les platges de la ciutat. La informació es pot obtenir a través de l’APP Lloret Smart, web municipal o les pantalles informatives instal·lades en les vies d’entrada a la població. D’aquesta manera es gestionen millor les afluències i fluxos de persones en hores punta i permet evitar aglomeracions.

Informació dels Miniclubs i les activitats esportives

Els miniclubs de Lloret i Fenals, situats en aquestes zones, compten enguany també amb un protocol reforçat de neteja i mesures de prevenció especials.
Les activitats esportives dirigides també s’han adaptat per a aplicar les mesures de seguretat dels usuaris, però assegurant la diversió.

Noves mesures

Limitació de l’aforament i distanciament físic

Tots els accessos a les platges i cales estan oberts, però l’ocupació està regulada, impedint-ne l’entrada de més usuaris en cas de superar l’ocupació. El personal de seguretat i vigilància de platges supervisa l’aforament i el respecte del distanciament a la sorra.

Supervisió de l’aforament

Es dona continuïtat al programa de supervisió de l’aforament amb les 13 càmeres IP dotades d’un software de Telefónica que permet controlar l’ocupació de les de Lloret i de Fenals (fins a 400 metres de costa) i quan s’està produint un excés d’ocupació.

Informació en temps real

Les dades en temps real de les càmeres permeten que els vigilants puguin anticipar els excessos d’aforament i intervenir per limitar l’accés a les platges. També els diferents sistemes de comunicació implementats permeten als visitants consultar electrònicament el grau d’ocupació de platges, informació que s’actualitza cada 2 hores entre setmana i cada hora els caps de setmana i els festius i poder així triar les platges i cales menys concorregudes.

 

Vigilància amb drons

Aquesta mesura es destina sobretot al passeig marítim. Ja es va implementar amb èxit durant el confinament.
Permet fer una vigilància en temps real i enviar missatges sonors de seguretat ciutadana.

Canal de WhatsApp

Canal obert a tothom (professionals i turistes) i amb atenció en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès).
Resposta garantida en un termini màxim de 24 hores.

+34 618 263 898

Desinfecció de la via pública i neteja reforçats

S’ha reforçat la neteja de carrers i de mobiliari urbà. La desinfecció s’està fent amb aigua i productes viricides, tal com recomana l’OMS.

Reforç de personal

41 persones entre socorristes, agents de protecció civil, vigilants de platja i informadors turístics.

Vigilants de platja

Actuen com supervisors del compliment de les mesures i com a facilitadors d’informació al passeig marítim i platges. 

Informadors cívics

Actuen com a supervisors del compliment de les mesures i com a facilitadors d’informació en el passeig marítim. Els informadors cívics i altres efectius de vigilància amb presència al carrer actuaran com a facilitadors de les mesures d’higiene i prevenció establertes al Pla Transversal.

Campanya de civisme

La campanya de civisme de cada temporada de Lloret Turisme continua fomentant les mesures de prevenció associades a la situació sanitària provocada per la COVID 19 (higiene , distanciament social i grups familiars o d’interacció habitual).  Sota el lema «Be careful, be happy» s’ha integrat tota la campanya informativa del municipi (xarxes socials, pantalles visuals, i cartelleres) i tota la senyalització de seguretat i recomanacions i indicació d’espais de distanciament en els accessos als establiments comercials i d’hostaleria.