Platges

Platges i via pública: Zonificació de les platges de Lloret i Fenals

Sectorització de les platges de Lloret i de Fenals

Les platges de Lloret i de Fenals s’han segmentat en tres zones segons perfil de públic: per a gent gran de més de 70 anys (individualment o en parelles), per a nuclis familiars (amb infants), i per a Adults.

Zones per a nuclis familiars

Una de les particularitats de la senyalització és que inclou diferents tipologies de família: hi ha representades famílies de pare i mare, de dues mares, les de dos pares i també monoparentals de pare o de mare. Els miniclubs de Lloret i de Fenals, ubicats en aquestes zones; disposen enguany d’un protocol reforçat de neteja i de mesures de prevenció especials.

Zones per a la gent gran

Per a més grans de 70 anys. S’ha incorporat una doble passarel·la per facilitar-los l’accés, una línia de vida per ajudar en el bany i el servei de bany assistit per un socorrista, destinat a persones amb problemes de mobilitat (que requereix reserva prèvia).

Zones per a adults

Per a tots els adults de menys de 70 anys que vinguin a la platja sense infants: individualment, en parella o en grups d’amics.

Platges i via pública: Mesures de seguretat i control d’aforament

Limitació de l’aforament i distanciament físic

S’ha obert un nombre limitat d’accessos a cada platja a fi de regular-ne la capacitat. Personal de platges supervisarà que es respectin el distanciament a sorra.

Supervisió de l’aforament

Com a Barcelona, s’han instal·lat 12 càmeres IP dotades d’un software de Telefónica que permet detectar el nombre de persones que hi ha fins a 400 metres de costa i quan s’està produint un excés d’ocupació.

Informació en temps real

Les dades en temps real de les càmeres permeten que els vigilants puguin anticipar els excessos d’aforament i intervenir per limitar l’accés a les platges. També permetrà als visitants consultar electrònicament el grau d’ocupació de platges (informació que s’actualitza cada hora) i poder així triar les menys concorregudes.

Passeig marítim tancat al trànsit rodat

Es farà en dies d’alta afluència. Des del 3 de maig s’ha fet una prova pilot per facilitar el distanciament a vianants, ciclistes i corredors. I el Passeig de Lloret queda tancat al trànsit rodat cada vespre.

Vigilància amb drons

Aquesta mesura es destina sobretot al passeig marítim. Ja es va implementar amb èxit durant el confinament.
Permet fer una vigilància en temps real i enviar missatges sonors de seguretat ciutadana.

Canal de WhatsApp

Canal obert a tothom (professionals i turistes) i amb atenció en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès).
Resposta garantida en un termini màxim de 24 hores.

+34 618 263 898

Desinfecció de la via pública i neteja reforçats

S’ha reforçat la neteja de carrers i de mobiliari urbà. La desinfecció s’està fent amb aigua i productes viricides, tal com recomana l’OMS.

Platges i via pública: Reforç de personal

Reforç de personal

35 persones entre socorristes, protecció civil, informadors turístics i personal sanitari.

Informadors cívics

Actuen com a supervisors del compliment de les mesures i com a facilitadors d’informació en el passeig marítim. Els informadors cívics i altres efectius de vigilància amb presència al carrer actuaran com a facilitadors de les mesures d’higiene i prevenció establertes al Pla Transversal.

Informadors turístics

Enguany les oficines de turisme surten al carrer 4 persones vetllen per la satisfacció dels visitants a peu de la latja de Lloret, la latja de Fenals i de les diferents cales de la destinació. també enquestes de satisfacció per tal de conèixer la percepció de seguretat del visitant.

Platges i via pública: campanya de civisme

La campanya de civisme de cada temporada de Lloret Turisme enguany promou les mesures d’higiene i distanciament. Sota el lema «Be careful, be happy» s’ha integrat tota la campanya informativa del municipi (xarxes socials, pantalles visuals, i cartelleres) i tota la senyalització de seguretat i recomanacions, delimitació de platges i indicació d’espais de distanciament en els accessos als establiments comercials i d’hostaleria.